Smoothie z mango z dodatkiem młodego jęczmienia i imbiru

Lato to dobry okres na robienie odżywczych i lekkich smoothie. Dziś chcę Wam przybliżyć kolejną taką propozycję Marka Zaremby. Mango jest wychładzające, dlatego dobrze je właśnie spożywać o tej porze roku. Dodatek imbiru uaktywnia świetnie pracę jelit, a młody jęczmień oczyszcza z toksyn, pobudza metabolizm i przyspiesza spalanie zbędnego tłuszczu.

Składniki

1 dojrzałe mango
1 plasterek świeżego imbiru
1/2 łyżeczki młodego sproszkowanego jęczmienia
1 łyżka wody mineralnej

Przygotowanie jest proste bo mango i imbir należy zblendować i na koniec dodać sproszkowany jęczmień.

Podane przeze mnie proporcje są na 1 porcję .

1 porcja zawiera – 200 kcal ok. 300 g

Białko –    1,8 g

Tłuszcze –   0,9 g

Węglowodany –   44 g

Błonnik – 4,9   g

Wymiennik Węglowodanowy  – 4,4